You are currently viewing כמה זמן יישמר היין לאחר הפתיחה?

כמה זמן יישמר היין לאחר הפתיחה?

האם שאלתם את עצמכם כמה זמן יישמר היין לאחר פתיחתו? תשובה אחת תהיה תלוי כמה מהר אתה יכול לשתות את זה!

 

סביר להניח שאתה שואל כי פתחת בקבוק שאתה לא מתכנן לסיים באותו יום ורוצה לדעת כמה זמן הוא יישאר טוב אחרי שהוא נפתח. התשובה לשאלה זו תלויה בכמה גורמים, כגון איזה סוג יין אתה מתייחס ואיך תאחסן אותו לאחר פתיחתו. יינות מסוימים מחזיקים מעמד זמן רב יותר מאחרים וניתן להאריך את חיי המדף באמצעות מוצרי שימור יין וטכניקות אחסון מתאימות.

 

ראשית, נסקור מעט ממה שעושה יין רע. חמצון הוא האויב הגדול ביותר של היין. חשיפה לחמצן תוביל לכך שהיין יאבד את טעמו ויעניק לו טעם לא נעים וריח דמוי חומץ. חמצן מעלה את רמות החומציות הנדיפה ביין על ידי האצת חיידקי חומצת החלב ושמרי הבר. מטרת הפקק היא להרחיק את החמצן מהיין שלך, ולכן אתה צריך לאחסן את הבקבוקים שלך בצורה אופקית כדי לשמור על לחות הפקק ולשמור על החותם. לאחר הוצאת הפקק, היין נחשף לחמצן והספירה לאחור מתחילה. אור וחום משפיעים גם על היין בצורה שלילית, לכן יש לאחסן את היינות במקום קריר וחשוך לאחר פתיחתם.

 

חומציות, טאנינים, סוכר ואלכוהול יכולים לשמש כחומרים משמרים ביין. ככל שהחומציות גבוהה יותר, כך בקבוק יחזיק מעמד זמן רב יותר. ליינות מועשרים חיי מדף ארוכים מאוד מכיוון שתוספת ברנדי מעלה את אחוז האלכוהול. מוצרי שימור יין עוזרים להאריך את חיי בקבוק היין שנפתח על ידי הקטנת החשיפה לחמצן. משאבות ואקום מוצצות את החמצן כדי לאטום את הבקבוק וניתן להשתמש בגזים כבדים יותר כמו חנקן וארגון ליצירת מחסום בין חמצן ליין לפני ביצוע עבודה חוזרת.

 

יינות נוצצים ושמפניות

יינות מבעבעים ושמפניות הם הראשונים שאיבדו את משיכתם לאחר פתיחתם בגלל אובדן המוגזים. הם יימשכו עד שלושה ימים במקרר עם פקק יין שמפניה.

 

יין לבן מלא

יינות לבנים בעלי גוף מלא, כמו ויונייה או שרדונה, יתקלקלו ​​מהר יותר מאשר יין לבן בהיר מכיוון שהם פחות חומציים. לכן מומלץ להחזיק אותם במקרר עם פקק או להשקיע במשאבת ואקום.

 

יין אדום

כמה זמן האדום יחזיק מעמד תלוי בחומציות וברמות הטאנין של היין. פינו נואר, אדום בהיר עם רמות טאנין נמוכות, הוא אחד היינות האדומים הרגישים ביותר בחשיפה לחמצן. אדום נועז כמו Petite Sirah יחזיק מעמד זמן רב יותר, ויש יינות שטעמם יהיה טוב יותר יום לאחר הפקק עם פתיחת היין ויחשוף את טעמיו וארומתו. מקרר יינות יאפשר לכם לאחסן את הבקבוקים בטמפרטורה אידיאלית, אך אם אין לכם גישה לאחד כזה, אחסון בקבוק פתוח במקרר הוא אפשרות טובה יותר מאשר להשאיר אותו בחדר של 70 מעלות צלזיוס.